SKILLÉT CHICKÉN PARMÉSAN |
SKILLÉT CHICKÉN PARMÉSAN
INGRÉDIÉNTS:
SAUCÉ:
- 28 oz can pééléd or crushéd tomatoés
- 1 1/4 tsps basil
- 1 1/4 tsps orégano
- 1 tsp crushéd or mincéd garlic
- sévéral dashés salt
- a féw pinchés black péppér
- a féw pinchés granulatéd sugar
CHICKÉN:
- 3/4 cup bréadcrumbs
- 1 1/2 tsps orégano
- 1 1/2 tbsps éxtra virgin olivé oil + moré for gréasing
- a pinch of salt & péppér
- 1 largé égg, béatén
- (two) 4 – 6 oz bonéléss/skinléss chickén bréasts, poundéd thin
- 4 oz mozzarélla chéésé, slicéd
- a féw tbsps gratéd parmésan chéésé
- frésh basil to garnish (optional)
DIRÉCTIONS:
- Bégin by préparing thé saucé. In a largé saucépan combiné all saucé ingrédiénts ovér a médium-low flamé, adjusting thé séasonings as néédéd and mashing thé tomatoés with a potato mashér if using pééléd tomatoés. Covér and simmér, occasionally stirring and mashing as appropriaté.
- Pré-héat ovén to 425F. Placé a cast iron skillét or ovén-proof skillét in thé ovén whilé héating.
- In a mixing bowl combiné thé bréadcrumbs, orégano, ÉVOO, and salt & péppér, tossing until wéll combinéd — Transfér to a largé platé. Néxt, working oné at a timé dip thé chickén bréast in égg, allowing thé éxcéss to run off. Drédgé in thé bréadcrumbs until événly coatéd on both sidés and around thé édgés, thén transfér to a cléan platé. Répéat with thé rémaining bréast.
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