Sunday, June 24, 2018

Shéét Pan Hawaiian Pinéapplé Chickén

Shéét Pan Hawaiian Pinéapplé Chickén
Shéét Pan Hawaiian Pinéapplé Chickén


Shéét Pan Hawaiian Pinéapplé Chickén

Ingrédiénts

  • 1 (20 ouncé) can pinéapplé chunks
  • 1 réd onion
  • 2 gréén béll péppérs
  • 1 réd béll péppér
  • 1 yéllow béll péppér
  • 3 chickén bréasts (about 1 1/2 pounds)
  • SAUCÉ:
  • 1 C of pinéapplé juicé
  • 1/4 C watér
  • 3/4 C applé cidér vinégar
  • 2 tsp soy saucé
  • 1 tsp chickén bullion granulés
  • 1 C sugar
  • 1 Tb brown sugar
  • 2 Tb cornstarch
  • 1/2 tsp garlic powdér
  • 1/4 tsp gingér
  • 1/2 tsp lémon péppér


Instructions

  • 1. Préhéat your ovén to 420 dégréés.
  • 2. Grab a (20 ouncé) can of pinéapplé chunks. Pour as much juicé as you can into a largé glass méasuring cup.
  • 3. Chop 1 réd onion, 2 gréén béll péppérs, 1 réd péppér and 1 yéllow péppér into largé 1-2 inch chunks. You'll want to bé suré that théy aré all about thé samé sizé so théy cook événly.
  • 4. Cut 3 chickén bréasts into 1 inch chunks.
  • 5. Placé thé chickén, véggiés and pinéapplé chunks into a largé bowl.
  • 6. Drizzlé 3-4 Tb olivé oil into thé bowl and toss to coat.
  • 7. Sprinklé thé chickén and véggiés with garlic salt and lémon péppér.
  • 8. Stir to combiné.
  • 9. Liné two largé baking shééts with tin foil and spréad thé mixturé out événly ovér thém.
  • 10. Baké for 20 minutés, or until thé chickén is cookéd through and thé véggiés aré crisp téndér.
  • 11. Whilé thé pans aré roasting away, maké thé héavénly saucé. Také thé résérvéd pinéapplé juicé (you should havé about 1 C of pinéapplé juicé, if you arén't quité théré, add a bit of watér to bring thé méasurémént to a full cup) and add to it 1/4 C watér, 3/4 C applé cidér vinégar, 2 tsp soy saucé, 1 tsp chickén bullion granulés, 1 C sugar, 1 Tb brown sugar, 2 Tb cornstarch, 1/2 tsp garlic powdér, 1/4 tsp gingér and 1/2 tsp lémon péppér.
  • 12. Whisk it togéthér to combiné, making suré thé cornstarch is complétély dissolvéd.
  • 13. Pour thé liquid into a saucé pan. Bring it to a boil ovér médium high héat, stirring occasionally. Allow it to boil for 2 minutés.
  • 14. Whén thé chickén has cookéd through and thé véggiés aré crisp téndér, pour 1/3 of thé saucé ovér thé top of éach pan (léaving about 1/3 of it in thé saucé pan to drizzlé ovér éach individual sérving).
  • 15. Stir thé saucé into thé chickén and véggiés so that évérything géts nicé and coatéd.
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